Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΣΠΟΡΟΙ

//  ΑΓΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε.  //
ΚΟΥΤΣΙΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
στη Καρδίτσα

ΣΠΟΡΟΙ

 


 

//  ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ


//  ΣΠΟΡΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ

 

ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ  

MERIDIANO:
μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με σταθερά υψηλό δυναμικό παραγωγής, και μεγάλη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους των εδαφών.
Διακρίνεται για την αντοχή της στο ψύχος το χειμώνα και κατά τη διάρκεια του ξεσταχυάσματος, το πλάγιασμα, τις ασθένειες και τη ξηρασία.
Είναι φυτό μέσου ύψους με καφέ άγανα και δίνει καρπό με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την παραγωγή ζυμαρικών, αλεύρων και ζωοτροφών λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνη (13-15%).

Ειδικό βάρος σπόρου: 82-85 kg/hl.


ΣΑΚΟΣ
50kg/25kg

SIMETO:
πρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε όλους τους τύπους εδαφών. Φυτό με μέτριο ύψος (80-85 cm) με επιμήκη, μέτριο στάχυ με μαύρα άγανα.
Ο σπόρος του είναι επιμήκης και μεγάλος με ειδικό βάρος 78-82 kg/hl.

Βάρος 1000 σπόρων 36-39 gr.
Χαρακτηρίζεται για τη σταθερά υψηλή του παραγωγικότητα, την άριστη αντοχή του στο πλάγιασμα και τη μεγάλη του αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες.

ΣΑΚΟΣ
50kg/25kg

BRONTE:
μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με υψηλό δυναμικό παραγωγής και καλή ποιότητα καρπού. Φυτό μέσου ύψους (80-90 cm) με στάχυ συμπαγή με παράλληλες γραμμές σπόρων και καστανά άγανα. Έχει πολύ καλή αντοχή στο ψύχος, το πλάγιασμα και τις ασθένειες. Ο σπόρος έχει καλό ειδικό βάρος (78-82 kg/hl) είναι επιμήκης και έχει λευκοκίτρινο χρώμα.

ΣΑΚΟΣ
50kg/25kg

IRIDE:
μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με εξαιρετικά υψηλό δυναμικό παραγωγής ιδιαίτερα σε γόνιμα εδάφη.
Φυτό μέσου ύψους (82-90 cm) με πολύ καλό αδέλφωμα. Σπόρος επιμήκης μεγάλου ειδικού βάρους (84-86 kg/hl) και στάχυς με πολλά σκούρα καφέ άγανα. Παρουσιάζει καλή αντοχή στο κρύο, το πλάγιασμα και τις ασθένειες (ωίδιο, μαύρη σκωρίωση και σεπτόρια) και έχει αξιοπρόσεκτη αντοχή στη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Παράγει καρπό πολύ καλής ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και γλουτένη ενώ έχει yellow index (‘b’ Minolta) αρκετά υψηλό (22-24).

ΣΑΚΟΣ
50kg/25kg

QUADRATO:
μέσο-όψιμη ποικιλία σκληρού σίτου με φυτό όρθιο που φέρει ανοιχτόχρωμα βράκτια που καταλήγουν σε μακριά μαύρα άγανα. Έχει υψηλό δυναμικό παραγωγής ιδιαίτερα σε πλούσια βαθιά εδάφη. Φυτό μέσου ύψους (76-90 cm) με εξαιρετική αντοχή στο πλάγιασμα και τις ασθένειες που δίνει εξαιρετικής ποιότητας καρπό για τη βιομηχανία ζυμαρικών. Σπόρος μεγάλος και επιμήκης με έντονο χρώμα κεχριμπαριού και μεγάλο ειδικό βάρος (78-88 kg/hl). Ανθεκτικό στο εύκολο άσπρισμα μετά από βροχές.

ΣΑΚΟΣ
50kg

MAESTRALE:
πολύ πρώιμη ποικιλία με εξαιρετικά υψηλή παραγωγή. Φυτό μέσου ύψους με άγανα ανοιχτού καφέ χρώματος.
Διαθέτει άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά με υψηλό yellow index (b=24-26).

ΣΑΚΟΣ
50kg

MARAKAS:
μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου του Γαλλικού οίκου Florimond Desprez, με λευκά άγανα και μέσο ύψος με πολύ καλή αντοχή στο πλάγιασμα γιατί το στέλεχος της είναι πολύ ισχυρό. Έχει μέση αντοχή στο ψύχος Διακρίνεται για τα εξαιρετικά ποιοτικά της χαρακτηριστικά δίνοντας σιμιγδάλι ανώτερης ποιότητας ενώ παράλληλα διαθέτει υψηλότατο δυναμικό παραγωγής.
Οι σπόροι έχουν πολύ μεγάλο ειδικό βάρος με κεχριμπαρένιο χρώμα που δεν ασπρίζουν εύκολα μετά από βροχοπτώσεις.

ΣΑΚΟΣ
50kg

LEVANTE:
μέσο-όψιμη ποικιλία σκληρού σίτου με σταθερό και υψηλό δυναμικό παραγωγής. Φέρει άσπρα άγανα και επιδεικνύει μεγάλη προσαρμοστικότητα σε διάφορες εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Δίδει άριστης ποιότητας σιμιγδάλι χαρακτηριστικό που εκτιμάται ιδιαίτερα από τη βιομηχανία ζυμαρικών.
Έχει πολύ καλή αντοχή στο πλάγιασμα και τη καφέ σκωρίωση.

ΣΑΚΟΣ
50kg

CORE:
πρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με σταθερή παραγωγή. Φυτό μέσου ύψους με όρθια ανάπτυξη, υψηλής αντοχής στο θέρος.
Παρουσιάζει καλή αντοχή στη σεπτόρια ενώ είναι επαρκώς ανθεκτική στο ωίδιο και τη σκωρίωση.
Ο καρπός έχει υψηλό εκατολιτρικό βάρος με άριστο δείκτη γλουτένης και καλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

ΣΑΚΟΣ
50kg

ODISSEO: μεσοπρώιμη ποικιλία με μεγάλη προσαρμοστικότητα.
Φυτό μέσου ύψους με καφέ άγανα και άριστο αδέλφωμα. Είναι εξαιρετικά παραγωγικό, με πολύ καλή ποιότητα παραγόμενου προϊόντος.
Παρουσιάζει αξιόλογη αντοχή στο κρύο και στις ασθένειες ιδιαίτερα στη σεπτόρια.

ΣΑΚΟΣ
50kg

SARAGOLLA:
πρώιμη ποικιλία, μέσου ύψους με λευκά άγανα.
Αποτελεί μία από τις πιο παραγωγικές ποικιλίες με εξαιρετικής ποιότητα καρπό ιδιαίτερα σε γλουτένη και yellow index (b=24-26).
Παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή στο πλάγιασμα και στα περιβαλλοντολογικά στρες
.

ΣΑΚΟΣ
50kg

VENDETTA:
μεσοπρώιμη ποικιλία με λευκά άγανα και μεγάλη παραγωγικότητα
Έχει πολύ καλό αδέλφωμα και μέση ανθεκτικότητα στο ψύχος και τη ξηρασία ενώ η αντοχή της στις κυριότερες ασθένειες χαρακτηρίζεται ως καλή.

ΣΑΚΟΣ
50kg

OBELIX:
νέα μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου της Syngenta, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την υψηλή της αντοχή στο φουζάριο καθώς και την πολύ καλή ποιότητα ζυμαρικών που δίνει.
Η OBELIX χαρακτηρίζεται από μεγάλη γονιμότητα του στάχυ. Διαθέτει τα αγρονομικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της βιομηχανίας:
- Αντέχει στη φουζαρίωση στον στάχυ
- Καλή αντίσταση στις ασθένειες.
- Πολύ παραγωγική με εξαιρετικό εκατολιτρικό βάρος και καλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (>13).

ΣΑΚΟΣ
50kg

GIBRALTAR:
νέα ποικιλία σκληρού σίτου της Syngenta, μέσης πρωιμότητας που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό δυναμικό παραγωγής και εξαιρετική αντοχή στις σημαντικές ασθένειες.
Το Gibraltar είναι μια ποικιλία που είναι επιδεικνύει αξιοσημείωτη συμπεριφορά σε αντίξοες συνθήκες όπως εδάφη χαμηλής γονιμότητας, ωστόσο, εξασφαλίζοντας σταθερές αποδόσεις.
Χαρακτηριστικά του είναι η:
- Μεγιστοποίηση των αποδόσεων σε περιβάλλοντα χαμηλών εισροών και φτωχού εδάφους
- Υψηλή αποδοτικότητα στη χρήση του αζώτου
- Σταθερότητα παραγωγής ακόμα και σε δύσκολες χρονιές

ΣΑΚΟΣ
50kg

ACHILLE:
ποικιλία με υψηλή παραγωγικότητα και υψηλό δείκτη γλουτένης.
Φυτό ύψους 80-85cm, με στάχυ μέτριο με μαύρα άγανα. Χαρακτηρίζεται για μεγάλη της ανθεκτικότητα στο Fusarium ενώ έχει καλή αντοχή στις κυριότερες ασθένειες. Είναι ανθεκτική στο ψύχος και το πλάγιασμα.
Πρωτεΐνη 13-14%. Δείκτης Γλουτένης: 90-93

ΣΑΚΟΣ
50kg

ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ  

GENESI:
μέσο-όψιμη ποικιλία μαλακού σταριού που χαρακτηρίζεται από ευρεία προσαρμοστικότητα σε ποικιλία περιβαλλόντων.
Έχει πολύ καλή ανθεκτικότητα στο ψύχος και αξιόλογη αντοχή στις εαρινές ασθένειες. Φυτό μέσο-υψηλού ύψους με στάχυ χωρίς άγανα και κόκκινο σπόρο.
Έχει καλό σθένος βλάστησης και υψηλές απαιτήσεις εαρινοποίησης για αυτό συστήνεται η κανονική ή η πρώιμη σπορά.
Δίνει αλεύρι πολύ καλής ποιότητας με ισορροπημένο P/L και καλό W.

ΣΑΚΟΣ
50kg

TIGRE:
μέσο-όψιμη ποικιλία με εξαιρετικό παραγωγικό δυναμικό.
Φυτό μέσου ύψους με άγανα λευκής απόχρωσης και καρπό κόκκινου χρώματος.

ΣΑΚΟΣ
50kg

BORA:
μεσο-πρώιμη ποικιλία με καλό παραγωγικό δυναμικό και ευρεία προσαρμοστικότητα.
Παρουσιάζει καλή αντοχή στις ασθένειες ενώ διακρίνεται για την αντοχή του στο πλάγιασμα. Είναι φυτό μέσου ύψους με άγανα και δίνει καρπό με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

ΣΑΚΟΣ
50kg

MORO:
πολύ πρώιμη ποικιλία μαλακού σίτου εξαιρετικού και σταθερού δυναμικού παραγωγής με μεγάλη προσαρμοστικότητα. Έχει στάχυ εξαιρετικής γονιμότητας με πολυάριθμα σταχύδια που φέρουν ανοιχτόχρωμα άγανα.
Έχει καλά αρτοποιητικά χαρακτηριστικά.

ΣΑΚΟΣ
50kg

NOGAL:
νέα μεσοπρώιμη και πολύ παραγωγική αγανοφόρα με λευκό στάχυ, ποικιλία μαλακού σίτου του Γαλλικού οίκου Florimond Desprez.
Φυτό μέσου ύψους με καλό αδέλφωμα. Διακρίνεται για τη σταθερότητα στην παραγωγή του επιδεικνύοντας πολύ καλή ανθεκτικότητα στις κυριότερες ασθένειες και δίνει πολύ καλά αρτοποιητικά χαρακτηριστικά

ΣΑΚΟΣ
50kg

IPPON:
νέα μεσοπρώιμη και πολύ παραγωγική ποικιλία μαλακού σίτου του Γαλλικού οίκου Florimond Desprez.
Φυτό μέσου προς χαμηλό ύψους με άγανα και λευκό στάχυ. Έχει καλό αδέλφωμα και καλή ανθεκτικότητα στις ασθένειες.
Ξεχωρίζει για το υψηλό δυναμικό παραγωγής ενώ δίνει αλεύρι ανώτερης ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και για αυτό χρησιμοποιείται από τη μπισκοτοποιία.

ΣΑΚΟΣ
50kg

ΚΡΙΘΑΡΙ  

NURE:
δίστοιχο κριθάρι, ημι-ορθής ανάπτυξης και μέσου ύψους με εξαιρετική αντοχή στο πλάγιασμα. Έχει ιδιαίτερα υψηλό δυναμικό παραγωγής με σπόρο με εξαιρετικά μεγάλο ειδικό βάρος (1000 σπόροι = 49γρ).Παρουσιάζει καλή αντοχή στο ωίδιο.

ΣΑΚΟΣ
40kg

SEBASTIAN:
ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη ποικιλία δίστιχου κριθαριού ιδιαίτερα στη ζυθοποιία γιατί δίνει ανώτερης ποιότητας βύνη..
Αδελφώνει έντονα και είναι εξαιρετικά παραγωγική με σταθερότητα στις αποδόσεις ενώ έχει καλή αντοχή στις κυριότερες ασθένειες.

ΣΑΚΟΣ
40kg

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΦΥΤΑ     ΒΙΚΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:
ευρέως διαδεδομένη πρώιμη Ελληνική ποικιλία. Το χρώμα του άνθους είναι ανοιχτό βιολετί. Ο σπόρος είναι καστανός με χαρακτηριστική σκούρα κηλίδα.
Το ύψος των βλαστών κυμαίνεται από 50-115 cm ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κάθε χρονιάς. Ενδείκνυται για παραγωγή σανού καθώς και για χλωρή λίπανση.

 

ΣΑΚΟΣ
40kg

MARIANA:
Πρόκειται για μια πρώιμη ποικιλία με άριστη παραγωγή σε σανό και σε σπόρο. Καλλιεργείται για βόσκηση και για χλωρή λίπανση.
Προσαρμόζεται πολύ καλά σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Δίνει παραγωγή σε σανό 600-700 κιλά/στρέμμα (ξηρή ουσία), ενώ παραγωγή σε σπόρο δίνει 230-280 κιλά/στρέμμα.

ΣΑΚΟΣ
40kg

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ  

ARVIKA:
σανοδοτική και καρποδοτική ποικιλία μέσης πρωιμότητας με καλή αντοχή στο κρύο.
Φυτό ύψους 100-125cm με βιολετί άνθος. Αποδόσεις σε σανό 700-900kg/στρ και σε καρπό 150-180 kg/στρ.

ΣΑΚΟΣ
40kg

AVIRON:
μεσο-όψιμη ποικιλία του οίκου Florimond Desprez, με λευκά άνθη και ύψος 90-100cm.
Διακρίνεται για την καρποδοτική της απόδοση παράγοντας καρπό πράσινου χρώματος με υψηλή πρωτεΐνη. Βάρος 1000 σπόρων: 170-180gr

ΣΑΚΟΣ
40kg

 

 


//  ΣΠΟΡΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ


FANTOM: Απογειώνει την παραγωγή.
LIDER: Η επιλογή για σταθερά πρώιμη και υψηλή παραγωγή.
CAMPO: Η πιο βαθύρριζη ποικιλία, αντέχει στην ξηρασία με υψηλή παραγωγή.
BABYLON: Ο νέος βασιλιάς με το μέγιστο δυναμικό παραγωγής
ATLANTA: Ο μύθος που έγινε πραγματικότητα στο χωράφι και στη πλάστιγγα.
LAMBADA: Σταθερά κιλά και γρήγορα.
AMAZONA: Κορυφαία επιλογή αξίας στη πρωιμότητα και στα πολλά κιλά.
MISTRAL: Εξαιρετική αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες

 

ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Τριτικάλε
Βρώμη
Δίκοκκο σιτάρι
Ρεβύθι
Κτηνοτροφικό κουκί
Φακή